Poziv na Informativnu radionicu za podmjeru 6.3.”Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

Poštovani,
LAG Baranja u suradnji sa Savjetodavnom službom Podružnicom Beli Manastir i Općinom Popovac organizira informativnu radionicu vezano za Natječaj za provedbu podmjere 6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” koji je objavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 27. siječnja 2017. godine u Narodnim novinama br. 6/2017.

Radionica će se održati 23. veljače 2017. godine u prostorijama Općine Popovac, vijećnica, Vladimira Nazora 32, Popovac, s početkom u 16:00 sati.

Podsjećamo, prihvatljivi Korisnici su mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 do 7.999 eura.

Prihvatljive aktivnosti iz ove podmjere su:

a) kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala
b kupnja, građenje i /ili opremanje gospodarskih objekata i prateće infrastrukture
c) kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta
d) kupnja poljoprivredne mehanizacije strojeva i opreme
e) podizanje novih i /ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada
d) uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta
f) građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda

Prihvatljive aktivnosti se odnose i na sektor vina i pčela. Pojedinačni iznos potpore po korisniku iznosi 113.989,50 kuna (15.000,00 eura)
Zahtjev za potporu podnosi se u elektronskom obliku putem AGRONET aplikacije, a zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 27. veljače 2017. do 27. ožujka 2017. godine.
Detaljnije informacije o uvjetima natječaja i načinu prijave pružit će Vam zaposlenici LAG-a Baranja i Savjetodavne službe.

LAG Baranja, Lidija Dabić
Savjetodavna služba, Ruža Skenderović
Općina Popovac, Zoran Kontak

 

Print Friendly, PDF & Email