Tribina „Treća životna dob – prijevare na kućnom pragu“

Obavještavamo zainteresirane mještane da će se održati tribina „Treća životna dob – prijevare na kućnom pragu“ u mjestima:

Popovac 27.11.2018. (utorak) u 13:00 sati u vijećnici Općine Popovac i

Bilje 28.11.2018. (srijeda) u 13:00 sati u vijećnici Općine Bilje (Dom Kulture)

Udruženje „Baranja“ nositelj projekta „Pomoć sebi i drugima“ iz programa „ZAŽELI“ s partnerima Općinom Bilje i Općinom Popovac u suradnji s Policijskom postajom Beli Manastir organizira dvije tribine pod nazivom „Treća životna dob – prijevare na kućnom pragu“ u Popovcu i Bilju.

Cilj tribine je senzibiliziranje javnosti i podizanje razine samozaštite te smanjenja broja kaznenih imovinskih kriminaliteta i osjećaja straha od kriminala.Tribina je informativno edukativnog karaktera radi promicanja kvalitete života u zajednici, produbljivanja suradnje policije, jedinica lokalne samouprave i građana kao i zaposlenica na projektu iz programa „ZAŽELI“ koje obavljaju poslove pomoći u kući, starijim osobama i osobama u potrebi, kao krajnjim korisnicima iz programa.

Policijska službenica iz PP Beli Manastir, MARIJA LUCIĆ će biti uvodničar na zakazanim tribinama. Nakon uvodnog izlaganja posjetitelji će moći postavljati pitanja policijskom službeniku.

Više informacija na službenom letku – ovdje.

Opširnije

Javni natječaj za zakup poslovnog prostora

Predmet ovog natječaja je zakup poslovnog prostora u vlasništvu Općine Popovac, u Branjini, D.Kokanovića 10A , koji se sastoji od: prostora površine 36,54 m2,

Poslovni prostor je namijenjen za obavljanje zanatske ili obrtne djelatnosti.

Početna mjesečna zakupnina iznosi 315,00 kuna.

Poslovni prostor se daje u zakup na određeno vrijeme u trajanju od 5 (pet) godina.

Više informacija ovdje.

 

Obrazac izvješća o provedenom savjetovanjem sa zainteresiranom javnošću

Obrazac savjetovanje sa javnošću

Nacrt prijedloga Odluke o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada na području Općine Popovac

Pozivamo predstavnike zainteresirane javnosti da najkasnije do 14. prosinca 2018. godine dostave svoje prijedloge, komentare i primjedbe na predloženi Nacrt prijedloga Odluke o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada na području Općine Popovac s obrazloženjem, putem pošte ili osobno na adresu Jedinstveni upravni odjel Općine Popovac, Vladimira Nazora 32, 31303 Popovac ili slanjem emaila na adresu popovac@popovac.hr.

Prijedlozi, komentari i primjedbe na predloženi Nacrt dostavljaju se isključivo na obrascu za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću kojeg možete preuzeti na internet stranicama Općine Popovac.

Prijedlozi, komentari i primjedbe moraju sadržavati adresu podnositelja i biti čitko napisani, uz jasno navođenje dijela prijedloga akta/dokumenta na kojeg se odnose, te biti dostavljeni u gore navedenom roku.

Po završetku savjetovanja, svi pristigli prijedlozi bit će javno dostupni na internetskoj stranici Općine Popovac. Ukoliko ne želite da Vaš prijedlog bude javno objavljen, molimo da to jasno istaknete pri slanju prijedloga.

Nacrt prijedloga Odluke o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada na području Općine Popovac objavljen je u elektronskom obliku na internet stranici Općine Popovac www.popovac.hr.

Nacrt prijedloga Odluke o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada na području Općine Popovac koji je objavljen na internet stranici Općine Popovac predstavlja radni materijal pa je kao takav podložan ispravcima, izmjenama i dopunama te se ne može smatrati konačnim, u cijelosti dovršenim prijedlogom Odluke.

Tekst ove objave objavit će se na web stranici Općine Popovac – www.popovac.hr u rubrici „Savjetovanje sa javnošću“.

Po provedenom savjetovanju izradit će se izvješće o provedenom savjetovanju.

 

Odluka o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada

Obrazloženje

Obavijest

Obrazac sudjelovanja u savjetovanju

Izvješće o savjetovanju

Provođenje deratizacije

Obavijest o provedbi proljetne deratizacije na području Općine Popovac.

Tvrtka “Pestrid”d.o.o. Bilje za deratizaciju, dezinsekciju i dezinfekciju, sa sjedištem u Bilju, S. Petefija 109, provesti će sustavnu deratizaciju na području Općine Popovac u periodu od 08. do 10. studenog 2018.

Podaci o sredstvu kojim ae se obavljati deratizacija:

  • Trgovački naziv: BROMOTRID ŽITNI MAMAC
  • aktivna tvar i udio u sredstvu: bromadiolon (0,005%)
  • otrovnost: biocid
  • antidot: vitamin K1 (fitomenadion)

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, akcija se odgađala do prvog vremenski pogodnog termina.

Akcija sustavne deratizacije provodi se prema odredbama iz programa mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti i financirana je iz proračuna jedinice lokalne samouprave.

Kordinatori: Ivan Pavoković sanitarni tehničar (098 309 470)

Dodatne informacije ovdjeovdje.