Poziv na tribinu “Kava s načelnikom”

Načelnik Općine Popovac poziva mještane i mještanke Općine Popovac na kavu s načelnikom, koja će se održati:
 
U utorak, 09. studenoga 2021. godine:
u Društvenom domu Branjina s početkom u 16,30 sati,
u Društvenom domu Kneževu s početkom u 18,00 sati,
u Društvenom domu Popovac s početkom u 19,30 sati.
 
Na kavi s načelnikom mještani i mještanke Općine Popovac moći će se informirati  o pitanjima, projektima i problemima bitnim za lokalnu zajednicu te dati svoja mišljenja i prijedloge.
 
Na tribini će biti nazočni načelnik, zamjenik načelnika, predsjednik Općinskog vijeća, predstavnici općine.
 
Zbog pridržavanja općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje širenja virusa SARS-CoV-2, te odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19, broj ljudi koji mogu sudjelovati na kavi s načelnikom je ograničen, pa će ulaz u prostorije biti omogućen mještanima i mještankama do popunjavanja dozvoljenog broja mjesta sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Javni poziv za sufinanciranje troškova smještaja učenika srednjih škola u učeničkim domovima i privatnom smještaju

Na temelju članka 46. Statuta Općine Popovac („Službeni glasnik“ Općine Popovac br. 1/20. i 3/21.) i Odluke o sufinanciranju troškova smještaja učenika srednjih škola u učeničkim domovima i privatnom smještaju, općinski načelnik dana 4. studenoga 2021. godine, raspisuje

JAVNI POZIV
za sufinanciranje troškova smještaja učenika srednjih škola u
učeničkim domovima i privatnom smještaju

I. PREDMET JAVNOG POZIVA
Raspisuje se javni poziv za dodjelu sufinanciranje troškova smještaja učenika srednjih škola u učeničkim domovima i privatnom smještaju.

II. PRIHVATLJIVI KORISNICI
Prihvatljivi korisnici sufinanciranja iz točke I. javnog poziva su učenici srednjih škola – državljani Republike Hrvatske, s prebivalištem na području Općine Popovac.

Prihvatljivi troškovi:
Prihvatljivi troškovi koji se sufinanciraju su:

  • trošak smještaja u učeničkom domu
  • trošak privatnog smještaja

Iznos sufinanciranja:
Općina će sufinancirati trošak smještaja u iznosu od 500,00 kuna mjesečno. Sredstva za sufinanciranje troškova smještaja osiguravaju se u proračunu Općine Popovac.

Opširnije

Javni poziv za sufinanciranje troškova smještaja studenata u studentskim domovima i privatnom smještaju

Na temelju članka 46. Statuta Općine Popovac („Službeni glasnik“ Općine Popovac br. 1/20. i 3/21.) i Odluke o sufinanciranju troškova smještaja studenata u studenskim domovima i privatnom smještaju („Službeni glasnik“ Općine Popovac br. 6/18.) općinski načelnik dana 04. studenog 2021. godine, raspisuje

JAVNI POZIV
za sufinanciranje troškova smještaja
studenata u studentskim domovima i privatnom smještaju

I. PREDMET JAVNOG POZIVA
Raspisuje se javni poziv za dodjelu sufinanciranje troškova smještaja studenata u studentskim domovima i privatnom smještaju.

II. PRIHVATLJIVI KORISNICI
Prihvatljivi korisnici sufinanciranja iz točke I. javnog poziva su redoviti studenti – državljani Republike Hrvatske, s prebivalištem na području Općine Popovac.

Prihvatljivi troškovi:
Prihvatljivi troškovi koji se sufinanciraju su:

  • trošak smještaja u studentskom domu
  • trošak privatnog smještaja

Iznos sufinanciranja:
Općina će sufinancirati trošak smještaja u iznosu od 250,00 kuna mjesečno. Sredstva za sufinanciranje troškova smještaja osiguravaju se u proračunu Općine Popovac.

Opširnije

Javni poziv za dodjelu stipendija za 2021./2022. godinu

Pozivaju se zainteresirani studenti koji imaju prebivalište na području Općine Popovac i koji ispunjavaju uvjete utvrđene ovim pozivom da podnesu prijave za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2021./2022.

Iznos stipendije iznosi 500,00 kuna mjesečno.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti svi studenti sveučilišnih preddiplomskih studija, integriranih i stručnih studija i sveučilišnih diplomskih studija i specijalističkih diplomskih studija:
– sa prebivalištem  na području Općine Popovac,
– koji su državljani Republike Hrvatske,
– koji imaju status redovnog studenta,
– koji ne primaju stipendiju ili neku drugu novčanu potporu, – koji nemaju dugovanja po osnovi dospjelih novčanih potraživanja od strane Općine Popovac (odnosi se na sve članove obitelji).

Pravo podnošenja nemaju studenti koji ponavljaju godinu, koji su ostvarili pravo na stipendiju od Općine Popovac, a nisu izvršili ugovorne obveze i studenti koji ostvaruju stipendiranje iz drugih izvora.

Prijave se podnose u roku od 15 dana od objave ovog poziva na internetskim stranicama www.popovac.hr i oglasnoj ploči Općine Popovac, odnosno na najkasnije do 20. studenog 2021. godine pisanim putem u zatvorenoj omotnici na adresu Općina Popovac, Vladimira Nazora 32, 31303 Popovac, s naznakom „Poziv za dodjelu stipendija“, a moraju sadržavati:

  • zamolbu za dodjelu stipendije
  • uvjerenje o prebivalištu na području Općine Popovac (Policijska postaja Beli Manastir)
  • potvrdu o redovnom upisu studija u akademskoj godini 2021./2022.
  • izjavu da nije korisnik neke druge stipendije ili potpore za studiranje.

Dostava Odluke o dodjeli stipendija vrši se javnom objavom na internetskim stranicama Općine Popovac. Temeljem Odluke o dodjeli stipendija sklapa se Ugovor o stipendiranju kojim će se regulirati prava i obveze Općine Popovac i stipendiranog studenta.

Ostale informacije mogu se dobiti na telefon 031/728-126.

Original javni poziv – ovdje.